За истинска почивка сред природата! Сред планинска тишина и прекрасни гледки!
В традиционна битова обстановка!

Развлечения в Къщи за гости "Славèйчето"

Скъпи гости, за Ваше удобство сме подготвили малък списък с възможности за приятно прекарване и забавления в района. Възползвайте се и направете своя престой при нас незабравим!

1M9A5509-HDR

Колкото и гостоприемни и сърдечни домакини да сме, сигурно ще ви се прииска да се разнообразите и разгледате околностите. И със сигурност, ще останете приятно изненадани, колко възможности за интересни и презареждащи посещения имате.
На 10 км се намира Батошевския манастир, на 3 км е месността Лъгът, където ще зарадвате душата си при вида на свободни сърни, елени и кончета.
Посетителите на ловна резиденция Лъгът, имат възможност за разходки в дебрите на Балкана. Река Росица и нейните притоци създават едни от най-живописните кътчета в планината. Край вировете има чудесни места за плаж и почивка. Еднодневните разходки в планината с фотоапарати дават възможност на „ловците” да запечатат великолепни кадри с множество диви животни.
Рибарите могат да опитат късмета си с пъстървата в река Росица.
За планинарите с радост, ще организираме еднодневен преход до хижа „Мазалат”.
Любителите на културно-историческото наследство не бива да пропускат Средновековния град Хоталич на 4 км от гр. Севлиево. На 40 – 50 км са гр. Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ – първият в България музей на открито. На 4 км по-нагоре е Соколският манастир. В центъра на двора му е кръгообразната белокаменна чешма с осем чучура, изградена от прочутия майстор Колю Фичето.
А изпитате ли носталгия по динамиката на града или по-големите туристически курорти, съвсем близо до нас са още гр. Севлиево, Априлци и Троян.
Можете и просто безцелно да покарате колело в околностите и да се
насладите на красотата и тишината на гората.

За Вашето свободно време сме предвидили възможност за организирани излети до х. Мазалат, каране на велосипеди, конна езда, разходка край реката и до дивечовъдна станция, манастири, средновековни крепости и природни забележителности

Клуб по конна езда Батошево

предлага конна езда за начинаещи в манеж и конни преходи за напреднали с продължителност 1,2 или 3 дни.